HomeCsoportokTaglistaRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Tharda és környéke

Go down 
SzerzőÜzenet
Ribeldah Mayé
Admin
Ribeldah Mayé

Hozzászólások száma : 149

Karakterlap
Faj: félelf
Szint: 8
Klán: Shayelle Amazonklán

TémanyitásTárgy: Tharda és környéke   Kedd 18 Dec. 2012, 09:28Valaha bányászvároska volt, mára már kinőtte magát, de lakóinak – a törpéknek – fő foglalkozása még mindig a hegyekben való fémbányászat. Esheynal arany és ezüst készlete innen származik, és a legjobb minőségű fémeket is itt lehet beszerezni.

A város egy hosszabb hegyvonulat lábánál fekszik.. Ahogy belépünk a kapun, munkába induló törpékkel találhatjuk szembe magunkat. Ha a célunk a vásárlás, akkor nem kell sokat gyalogolnunk, balkéz-felől találjuk az egyes negyedeket, ahol több céh is árulja portékáját. A törpéknek a minőségi munka a legfontosabb, így meg is kérik az árát mindennek. Ha a kaputól jobbra indulnánk meg, csak magas lakóházakat a találunk.

Míg máshol a város vezetősége magasabban helyezkedik, itt pont, hogy a föld alá süllyesztve található a tanácsterem. A törpék régebben egy nagyobb tanács szavát vették, most azonban egyetlen királyuk van, ki már nagyon hosszú ideje uralkodik Tharda felett.

A városban csak egyetlen nagyobb kocsma, a Hörpintő található a kapu közelében, ahová nem csak a lakók térhetnek be, hanem az idegenek is. Akik hosszabb ideig akarnak itt tartózkodni, azok ebben a fogadóban találhatnak maguknak szállást. Az épület háromemeletes, és tartozik hozzá egy pince is, sok-sok hordónyi sörrel.

A törpék nem nagyon tűrik meg maguk között a többi népet, egyedül a gnómokat engedik meg a letelepedést, hiszen némelyik aprónép ügyes találmányokkal segíti a törpék munkáját. Ennek ellenére azonban a bányásznak, kovácsnak, építésznek tanuló inasok gyakran keresnek maguknak Thardában törpe mestert, akitől tanulhatnak, őket többnyire szívesen látják errefelé.

Tharda kereskedelme természetesen a bányászatra épít, a fegyver- és vértkészítéshez használt érc főleg innen érkezik Esheynal többi városába, ahogy az első osztályú törpe nehézvértek, valamint kétkezes fegyverek is.

Vissza az elejére Go down
http://shayelle.uw.hu/ribeldah.html
 
Tharda és környéke
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Esheynal Világa :: Játéktér :: 
Tharda – A jég és hó városa
-
Ugrás: