HomeCsoportokTaglistaRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Gnómok negyede és piac

Go down 
SzerzőÜzenet
Davon Sirro

Davon Sirro

Hozzászólások száma : 15

Karakterlap
Faj: ember
Szint: 7
Klán: Shayelle Amazonklán

TémanyitásTárgy: Re: Gnómok negyede és piac   Kedd 09 Júl. 2013, 22:16

[ Kiruccanás a kalózok földjére ]

- Nem tudod, miről maradsz le, hölgyem. *Vág vissza tettetett sértődöttséggel, ami persze néhány pillanat múlva tova is száll, hogy újra átadja helyét az iménti jókedvének.
Míg Agilé a fizetéssel bajlódik, Davonnak végre van egy kis ideje szemrevételezni az intézmény hölgykarát. Egy vékonyabb szöszkére rá is kacsint, miután amaz rajta felejti a pillantását, de ennél komolyabb flörtbe nem bonyolódik. Nem az ízlésének valók ezek a törékeny virágszálak. Még ha lenne köztük olyat, akit a falhoz merne szorítani a leányzó megfojtásának veszélye nélkül... De hát nincsen. Meg aztán pénze sem lenne a társaságára, szóval a témát akár le is zárhatjuk.
A noszogatás hallatán összecsapja a bokáját, aztán némán tiszteleg egy fél pillanatig. Majd végre tényleg megindul a kijárat felé.

Odakint arra apellál, hogy a legnagyobb zaj felé kell fordulniuk, elvégre egy tisztességes krimó legyen hangos. Meg azt se árt figyelembe venni, hogy hány ló parkol előtte. Minél több, annál jobb.
Egyelőre találomra indul el egy irányba, de néhány perc gyaloglás után fel is derül az arca, a hangzavar ugyanis egyre erősödik. Néhány sarok után pedig arra is rájöhet a páros: miért. Sikeresen kilyukadtak Helgerand piacán.*
- Ohó, a legjobb helyen járunk! *Veregeti meg gondolatban saját vállát Davon.*
- Veszel nekem medvecukrot? *Kivételesen nem viccel, bár első hallásra talán annak tűnik a gyermeteg kérés a termetes exmatróz szájából. De Agilé talán elérti, hogy ezúttal korántsem tréfadologról van szó.*
Vissza az elejére Go down
http://shayelle.uw.hu/davon.html
Ribeldah Mayé
Admin
Ribeldah Mayé

Hozzászólások száma : 149

Karakterlap
Faj: félelf
Szint: 8
Klán: Shayelle Amazonklán

TémanyitásTárgy: Gnómok negyede és piac   Szomb. 11 Május 2013, 20:54

Helgerand, kikötőváros révén, hatalmas, élettől lüktető piaccal rendelkezik. Kora hajnalban már látni lehet a halaskofákat, akik a frissen fogott portékát rendezgetik a jégen. A déli nap ugyan elűzi őket, de nem úgy a többit, akik zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel, kelmékkel, ékszerekkel és minden egyébbel kereskednek - ők napnyugtáig várják a vevőket standjaik mellett. Többnyire barátságos mosollyal, időnként pedig tolakodó negédességgel.


Egy helgerandi mondás szerint, amit itt nem lehet megkapni, az nem is létezik.

A piacsor egyik utcájából nyílik a Gnómok negyede, ahol Esheynal apró termetű, de annál nagyobb ésszel, kurázsival és beszélőkével rendelkező lényeit lelhetjük fel. Legyen bármilyen hajmeresztő is a találmányötletünk, egészen biztos megvalósítják itt, már ha találunk hozzá olyan gnóm mestert, aki nem épp a saját ideáival van elfoglalva...


A negyedben gyakori tűzesetek miatt - hiába, a feltalálás sok-sok durranással, pukkanással és szikrával jár - az itt álló épületeket masszív kőből építették és bár sok gnóm mester foglalkozik kereskedéssel is, a standjuk egészen biztos nem itt áll. (Elvégre azt nem lehet kőből építeni.) Ők vagy a piacon a többi fajú kereskedővel együtt, vagy cégér jelezte saját házukban kínálják a portékájukat.
Vissza az elejére Go down
http://shayelle.uw.hu/ribeldah.html
 
Gnómok negyede és piac
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Esheynal Világa :: Játéktér :: 
Helgerand – Az emberek városa
-
Ugrás: