HomeCsoportokTaglistaRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Éneklő Lombok - Mágiaakadémia

Go down 
SzerzőÜzenet
Ribeldah Mayé
Admin
Ribeldah Mayé

Hozzászólások száma : 149

Karakterlap
Faj: félelf
Szint: 8
Klán: Shayelle Amazonklán

TémanyitásTárgy: Éneklő Lombok - Mágiaakadémia   Szer. 14 Aug. 2013, 03:45

Faverell mágiaiskolájában két elf ikerfivértől, egy korosabb elf asszonyságtól és egy sötételf nősténytől tanulhatnak mágiát a diákok. Az oktatott mágiaágak és varázslatok tanáronként változnak, ahogy az órák stílusa, a tanulás menete és az ösztönző dicséretek gyakorisága és milyensége is.

Az iskola épülete kollégiumként is működik, tehát ha valaki messze földről érkezett, az emeleti szobákban kaphat szobát. Egyszerre legfeljebb tíz tanulót tudnak elszállásolni az Akadémián, mert bár tágas a szobákat rejtő felső szint, de ugyanitt találhatók az előadó- és gyakorlótermek is, melyeknek természetesen több helyet hagytak az építők.


A földszinten találhatjuk a könyv- és tekercstárat, a könyv- és tekercsmásoló műhelyt, valamint egy nagy társalgót és a konyhát az ebédlővel.Az Akadémia buja zöld kertjében helyet kapott egy kisebb istálló is, ahol a tanulók hátasaira viselnek gondot.

Tanárok és szakterületeik

Erlathan Selorn (tűz- és szélmágia)

Néhány perccel korábban érkezett a világra fivérénél, Garynnonnál, ezért rendszeresen érezteti is vele, hogy ő az idősebb fél. (Egyébként 100 éves alig múlt, az elfek között középkorúnak számít.) Ezzel szemben a felelősségteljesebb testvér szerepét már nem vállalja. Választott mágiaágai hűen tükrözik természetét, lobbanékony és szeles. Ugyanakkor nagyon szerethető figura, hamar köt új ismeretségeket, barátságokat, nem tipikus elf, egyáltalán nem magának való.
Külsőre magas, sudár termetű, egészen világos szőke hajú, halványkék szemű.


Garynnon Selorn (víz- és földmágia)

Külsejében szinte teljesen megegyezik bátyjával. Az egyetlen különbség hajviseletükben mutatkozik: Garynnon szereti egy varkocsba fonni vállig érő haját. Természetében azonban nagymértékben elüt ikertestvérétől. Hűvös és távolságtartó, nehezen barátkozik, ellenben következetes, jó tanár. Tiszteletreméltó tudással és műveltséggel rendelkezik a mágiaismereten túl is, emiatt nagy kedvenc a tanítványok körében.


Tanárnők és szakterületeik

Tylletha Waelvor (élet- és természetmágia)

Sokat látott, sokfelé járt, koros (400 éves elmúlt) elf asszonyság, aki tudását mindig csak a jó ügy érdekében volt hajlandó használni. Ma már fárasztja az utazás, ezért döntött úgy, hogy az Akadémia falain belül kamatoztatja tovább a tudását és a tehetségét. A fiatalokat mindig arra tanítja, amiben ő maga is hisz: hogy mindig mások, a rászorulók érdekeit helyezzék előbbre a mágia használata során, sose a magukét nézzék.
Amikor nem órát ad, általában a kertben tartózkodik, gyakran rajta lehet kapni, ahogy a növényekkel beszélget. De ha akad partnere a társalgásban, nem csak a hallgatag növényeknek mesél szívesen.
Külsőre vézna, alacsony termetű, általában könnyű, fehér ruhákban jár. Haja valamikor halványvörös volt, mára teljesen megőszült.

Jezzara Faeryl Xylthin (asztrál- és mentálmágia)

A sötételf tanárnő az Akadémia legtitokzatosabb tagja. Testét az általában általa hordott bő ruhák alatt számtalan heg fedi, nyelvét pedig évekkel ezelőtt metszették ki. Már ilyen viharvert állapotban érkezett az Akadémiára hosszú évekkel ezelőtt és senkinek nem `beszélt` róla azóta sem, ki és miért tette vele ezeket a szörnyűségeket. A tanulók találgatásai közül a legnépszerűbb az a történet, miszerint beleszeretett egy felszíni férfibe és ezért a többi fajtársa így büntette meg... Az igazat senki sem tudja, de az minden esetre bizonyos, hogy Jezzara valamiért nyugtalan alvó, gyakran hallani éjjel artikulálatlan kiáltásait, ahogy rémálmából ébred.
Diákjaival írásban kommunikál, általában van nála egy kisebb palatábla krétával, melyre mindig gyorsan felvésheti rövid és velős üzeneteit, tanácsait. Szabadidejében vagy a könyvtárban olvasva vagy a társalgóban lelhető fel, ahol lanton szokta kísérni saját dúdolását.
Még Tyllethánál is alacsonyabb termetű, ám nem olyan karcsú, inkább szálkásan izmos. Edzeni még sosem látta senki, de nem valószínű, hogy csak úgy magától marad ennyire karban az egykor harcra készített test.


// A tanárok - míg nem jelentkezik értük vállalkozó kedvű játékos - NJK-ként mozgathatók. //
Vissza az elejére Go down
http://shayelle.uw.hu/ribeldah.html
 
Éneklő Lombok - Mágiaakadémia
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Esheynal Világa :: Játéktér :: 
Faverell – Az elfek és sötételfek hona
-
Ugrás: