HomeCsoportokTaglistaRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Thardai Mágiaiskola

Go down 
SzerzőÜzenet
Ribeldah Mayé
Admin
Ribeldah Mayé

Hozzászólások száma : 149

Karakterlap
Faj: félelf
Szint: 8
Klán: Shayelle Amazonklán

TémanyitásTárgy: Thardai Mágiaiskola   Szer. 14 Aug. 2013, 05:38

A Thardai Mágiaiskola egyelőre két tanárt tudhat magáénak, mivel a város népsége leginkább csak dolgozni szeret, a tanítást pedig nem tartják munkának (bezzeg a bányászat!). Az iskola ennek megfelelően nem túl nagy, ráadásul rendes neve sincsen… Pontosabban kettő elnevezése is akad, ám a bennlakó tanárok nem tudnak rajta megegyezni, hogy melyiket válasszák. Ekképp a hely leginkább Thardai Mágiaiskola, nem pedig Tudós Rúnakövek vagy Szentséges Laprugó néven ismeretes az esheynaliak előtt.
A hatalmas hegyek oldalában, egy vízesés mellett áll a masszív, kerek alaprajzú épület, mely otthont ad az iskolának. Egykor kolostor volt, de a szerzetesek valamilyen okból elhagyták, így évekig kihasználatlanul várta a végzetét. Az egyik tanár fedezte fel magának, kitakarította, majd az eredetinél jóval otthonosabbra rendezte be. Három szint áll a diákok rendelkezésére - a földszint a konyha és az étkező tere, a középső szint a könyvtáré és a termeké, a legfelső szint pedig a szállásoké (egyszerre 8 diákot tudnak elhelyezni a kétágyas szobákban).

Tanárok és szakterületeik

Normina Durthharbek (rúna- és bélyegmágia)

Férje elvesztése óta, aki egy bányaomlásban hagyta ott a fogát, Normina remeteként éli életét – ő alapította a Mágiaiskolát. Kedves, szeretetreméltó teremtés, anyáskodó típus, aki minden tanítványát a kis fiókájaként nevelget, megszenvedve minden egyes elválást. A rúna- és bélyegmágia mestere, de nem kérkedik tudásával, viszont szívesen osztja meg bárkivel tapasztalatait, aki csak vállalkozik rá, hogy felkeresse a kies helyen álló iskoláját.
Külsőre középmagas, kerekded termetű. Ötven éves múlt, de ez nem nagyon látszik meg rajta, legfeljebb a sötét szempár szomorú pillantásaiból időnként. Gesztenyebarna haját általában egy varkocsba fonva hordja, hol egyik, hol másik vállán átvetve - szeret vele elbabrálni, miközben magyaráz.

Egan Togholm (varázskör- és anyagi mágia)

Ha Egant néhány szóban kellene jellemezni, azt a következőképpen tehetjük meg: be nem áll a szája. Állandóan beszél és leginkább állandóan panaszkodik. Túl kemény az ágy, túlságosan ropog a lepedő, túl hideg a levegő, túl selymes a víz. Valami baja mindig van és számtalanszor megfogadta már Norminának, hogy itthagyja az egész iskolát a csudába, de valahogy sose fűlik a foga ahhoz, hogy valóban meginduljon. 
Két panaszkodás között azért némi instrukciót is ki tudnak belőle csikarni a diákok, de ember legyen a talpán, aki tőle akar tanulni. Persze, ha sikerül, annál édesebb lesz a jutalom.
Egan kicsivel magasabb Norminánál, viszont sokkal vékonyabb. Seszínű haját általában rövidre nyírja a törpe nő segedelmével (aki természetesen sosem tudja eltalálni az Egannak megfelelő hosszúságot). Halványszürke szemét hatalmasra nagyítják a saját kezével keretbe foglalt csiszolt üvegek, melyek látásának megfelelő élességét hivatottak elősegíteni.
// A tanárok - míg nem jelentkezik értük vállalkozókedvű játékos - NJK-ként mozgathatók. //
Vissza az elejére Go down
http://shayelle.uw.hu/ribeldah.html
 
Thardai Mágiaiskola
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Esheynal Világa :: Játéktér :: 
Tharda – A jég és hó városa
-
Ugrás: